maanantai 6. joulukuuta 2010

Kaverikoira Lumi

Edellisestä postauksesta on vierähtänyt jo piiiitkä tovi, joten nyt on taas aika päivitellä Lumin kuulumisia. Aloitettiin Lumin kanssa viime viikolla uusi mukava harrastus - kaverikoiratoiminta. Innostusta toimintaan on ollut jo pitkään ja kun muutamia viikkoja sitten lehdessä oli juttua kaverikoiratoiminnasta ja uusia koirakoita etsittiin kovasti, päätettiin ottaa yhteyttä paikalliseen yhteyshenkilöön ja ilmottautua mukaan. Ensimmäinen tapaaminen muiden kaverikoiralaisten kanssa oli viime viikolla yhteislenkin muodossa ja se meni oikein mukavasti. Joukossa oli mukana muutamia aika isoja ja äänekkäitä koiria, joita Lumi alussa arasteli. Kun Lumi jossain vaiheessa tajusi etteivät isot koirat syö sitä kitaansa tai vähintäänkin pure sitä puolikuoliaaksi, se sai valtavan itsetuntoboostin ja käveli loppulenkin kuono pystyssä isojen koirien keskellä ylpeänä itsestään :D

Yhteislenkin jälkeen seuraava askel kaverikoiratoimintaan on kaksi koiratonta vierailua, joista ensimmäinen olisi ensi viikolla Keljon vanhainkodissa. Koirattomien vierailujen jälkeen tehdään kaksi vierailua Lumin kanssa, johon tulee mukaan joku vanhemmista jäsenistä peesaamaan. Kohteita on aika runsaasti, mutta uskoisin että jos Lumi saisi itse valita vierailupaikkansa, suuntaisi se ensimmäisenä johonkin päiväkotiin. Lumin mielestä kaikki lapset ovat maailman ihanimpia olentoja ja sitä saa jatkuvasti ulkona pitää tiukasti hihnasta kiinni aina kun ohi kävelee lapsia, muuten se ryntää vallattomana häntä heiluen nuolemaan lasten naamoja. "Syypää" tähän Lumin valtaisaan lapsirakkauteen on varmastikin Lumin kasvattajan lapset, joiden kanssa Lumi vietti ensimmäiset elinviikkonsa.

Kaverikoiratoiminnasta voi lukea lisää esim. Kennelliiton sivuilta. On tutkittu, että koiran silittäminen jo muutaman minuutin ajan voi helpottaa ahdistusta, lieventää pelkoa ja tuottaa mielihyvää. Kaverikoiratoiminnalla voit suoda tämän ihmisille, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta pitää koiraa. Tästä harrastuksesta saa parhaimmillaan hyvän mielen itselleen, koiralle sekä lukuisille vanhuksille, vammaisille ja lapsille. Lumi suosittelee!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kivalta tuo kaverikoiratoiminta! :) Sopii varmasti Lumille hyvin!

    VastaaPoista
  2. Voi ku ihanaa! Mäkin olen miettinyt tollaista, mutta Siiri on ihan liian vallaton ja sen rakkauden osoituksiin kuuluu ikävä kyllä ainakin vielä käden ottaminen suuhun... Hellästi kylläkin ja nuolemalla samalla villisti, mutta se saattaa säikäyttää jonkun koiriin tottumattoman.

    VastaaPoista